Βραβεύσεις

Οι διακρίσεις/βραβεύσεις που έχει λάβει μέχρι σήμερα η ΧΑΛΚΟΡ, επιβεβαιώνουν τη διαρκή προσπάθεια που καταβάλλουν οι άνθρωποι της, σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, για μια υπεύθυνη λειτουργία. Παράλληλα αποτελούν δέσμευση της ΧΑΛΚΟΡ να ενεργεί ως μια υπεύθυνη επιχείρηση, επενδύοντας σε σύγχρονες επιχειρηματικές πρακτικές με απώτερο στόχο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

2008

Τιμητική διάκριση από την TÜV HELLAS για τη συνεισφορά της ΧΑΛΚΟΡ στο κοινωνικό σύνολο και τον καταναλωτή.
 

2009

Βραβείο EXPORT LEADER στην υποκατηγορία «Κύκλος Εργασιών Εξαγωγών 2009» από τη HELEXPO και τη STATBANK.
Διάκριση (22η θέση) στην αξιολόγηση ΕΚΕ  του Accountability Rating Greece.
 

2010

Τιμητική διάκριση για τον Απολογισμό «Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2009» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Διάκριση από την ICAP Group και ένταξη στην κοινότητα «Strongest Companies in Greece».
 

2011

Η ΧΑΛΚΟΡ στην κοινότητα «Strongest Companies in Greece» (σύμφωνα με την αξιολόγηση της ICAP Group). 
Διάκριση ως Country Representative για την Ελλάδα, στα βραβεία European Business Awards 2011.
 

2012

Βραβείο για την υψηλή επίδοση του Απολογισμού «Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2011» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Στο πλαίσιο του θεσμού «BRAVO 2012», έλαβε διάκριση:
  • Για το Δείκτη Αντίληψης (Perception Index), o οποίος αξιολογεί το βαθμό αντίληψης των Κοινωνικών Εταίρων για τα βασικά ζητήματα που παρουσιάζονται στους Απολογισμούς των Επιχειρήσεων – Οργανισμών 
  • Για το Δείκτη Βιωσιμότητας (Sustainability Index), o οποίος αξιολογεί τους Απολογισμούς των Επιχειρήσεων με βάση τα διεθνή αποδεκτά πρότυπα και καλές πρακτικές.

 

Διάκριση στα Βραβεία Made in Greece 2013

Η ΧΑΛΚΟΡ πρωτοπορεί διαρκώς, με συνεχείς επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη τεχνογνωσίας για την διάθεση νέων και καινοτόμων προϊόντων. Η εξαγωγική δραστηριότητα της ΧΑΛΚΟΡ είχε ως αποτέλεσμα το 93% του κύκλου εργασιών της Εταιρίας για το 2013 να προέρχεται από πωλήσεις που κατευθύνονταν σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο των Βραβείων Made in Greece 2013, στην κατηγορία «Εξαγωγική Αριστεία», η ΧΑΛΚΟΡ έλαβε τιμητική διάκριση ως παραγωγική επιχείρηση που αναπτύσσει και εξάγει καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα, με προστιθέμενη αξία.

 

«Η τιμητική αυτή διάκριση επιβεβαιώνει τις προσπάθειες της Εταιρίας για ενίσχυση της εξαγωγικής της δραστηριότητας και στήριξη της ελληνικής οικονομίας, προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα, που επιλέγονται από κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο για την ποιότητα και την αξιοπιστία τους».

Γενικός Διευθυντής ΧΑΛΚΟΡ

 

Διάκριση στα Βραβεία Greek Exports Awards 2013

 
Με το κορυφαίο βραβείο «IASON 2013: Premier Greek Exports Award» τιμήθηκε η ΧΑΛΚΟΡ στην απονομή των βραβείων Greek Exports Awards 2013. Στόχος των Greek Exports Awards είναι η ανάδειξη και επιβράβευση του ελληνικού επιχειρείν που με τη δραστηριότητα του συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης στην Ελληνική αγορά, αναδεικνύοντας παράλληλα τις καλές πρακτικές που μπορούν να αξιοποιήσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις.
 
«Η αναγνώριση αυτή μας τιμά ιδιαίτερα και μας γεμίζει ικανοποίηση, καθώς επιβραβεύει τις στρατηγικές επιλογές της Εταιρίας για ενίσχυση της δραστηριότητάς της εκτός Ελλάδας, μέσω της ανάπτυξης προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της ανά τον κόσμο. Η ΧΑΛΚΟΡ θα συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο την ενίσχυση της εξαγωγικής της δραστηριότητας και τη διαρκή συμβολή της στην ελληνική οικονομία».
Εμπορικός Διευθυντής ΧΑΛΚΟΡ
 

 

Διάκριση στα «Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ – Γεώργιος Ουζούνης 2014»

 
Η Χαλκόρ ξεχώρισε ως μία από τις καλύτερες εταιρίες με δραστηριότητα στη διεθνή αγορά και απέσπασε το 2ο βραβείο στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ - Γεώργιος Ουζούνης 2014». Η τιμητική αυτή διάκριση επιβεβαιώνει τις προσπάθειες της Εταιρίας για ενίσχυση του εξαγωγικού της προσανατολισμού και στήριξη της ελληνικής οικονομίας, ενισχύοντας τη διεθνή της δραστηριότητα στην παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία προϊόντων χαλκού, κραμάτων χαλκού, ψευδαργύρου και καλωδίων. Πιο συγκεκριμένα, η βράβευση της Χαλκόρ οφείλεται στην έμφαση που δίνει στην ανάπτυξη τεχνολογιών, στην υψηλή ποιότητα ως προς τις διαδικασίες και τα προϊόντα και στη διαρκή ικανοποίηση των πελατών της.
 
 

Διάκριση ως καλύτερη Βιομηχανία - Βραβεία Greek Exports Awards 2014»

 
Η Χαλκόρ για δεύτερη συνεχή χρονιά, απέσπασε το 2ο βραβείο στην κατηγορία «καλύτερη βιομηχανία» κατά την απονομή των βραβείων Greek Exports Awards 2014. Στόχος των βραβείων είναι η ανάδειξη και επιβράβευση του ελληνικού επιχειρείν, που με τη δραστηριότητα του συμβάλλει ενεργά στην αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ενώ παράλληλα δημιουργεί θέσεις εργασίας και προωθεί βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις ελληνικές επιχειρήσεις.
 
 

Διάκριση ως «Καλύτερος προμηθευτής»

 
Το 2014 βραβευτήκαμε ως ο «Καλύτερος προμηθευτής» από τη Daikin Europe, κορυφαίο κατασκευαστή στην Ευρώπη συστημάτων θέρμανσης, κλιματισμού, εξαερισμού και ψύξης με υψηλή ενεργειακή απόδοση για επαγγελματικές, οικιακές και βιομηχανικές εφαρμογές. Η Χαλκόρ προμηθεύει τη Daikin Europe με χαλκοσωλήνες για συστήματα κλιματισμού, ψύξης και θέρμανσης και η συνεργασία τους αυτή μετράει ήδη 20 χρόνια. Στην αναγνώρισή αυτή ως «Καλύτερο προμηθευτή» συνέβαλαν μεταξύ άλλων η υψηλή ποιότητα των προϊόντων και η εξυπηρέτηση των πελατών . Η διάκριση αυτή αποτελεί σημαντική επικύρωση της πελατοκεντρικής αντίληψης της Εταιρίας, καθώς η Χαλκόρ επιδιώκει να επιτυγχάνει διαρκή βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών της με στόχο τη διατήρηση υψηλών επίπεδων ικανοποίησης των πελατών της, ανάμεσα σε άλλα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα.
 
 
  • Όμιλος
  • Χαλκόρ Παγκοσμίως
  • Χαλκός & Υγεία