Η ΧΑΛΚΟΡ απέσπασε σημαντικές διακρίσεις στα Ethos Sustainability Awards 2015

Ο όμιλος ΧΑΛΚΟΡ απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2015», καθώς και το 3ο βραβείο στην κατηγορία «Ομάδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2015», στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Ethos Sustainability Forum & Awards 2015, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου, στην Αθήνα. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκε, όπου και παρέλαβε τα βραβεία, ο Γιώργος Μαυραγάνης, Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Υπεύθυνος Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΧΑΛΚΟΡ.

Τα βραβεία Ethos Sustainability απονέμονται στο πλαίσιο του ετήσιου Ethos Sustainability Forum. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ethos Sustainability Awards πραγματοποιήθηκαν από την ETHOS EVENTS και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής, καθώς και με την υποστήριξη του Συμβουλίου ΣΕΒ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη. Στόχος των βραβείων είναι η ανάδειξη και η επιβράβευση των ελληνικών επιχειρήσεων που στηρίζουν την ανάπτυξη τους σε μια στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ παράλληλα αποτελούν παράδειγμα για άλλες εταιρίες και οργανισμούς.

Στο επίκεντρο της στρατηγικής της ΧΑΛΚΟΡ βρίσκεται η βιώσιμη ανάπτυξη και η υπεύθυνη επιχειρησιακή λειτουργία. Στόχος της εταιρίας είναι η δημιουργία αξίας για τους κοινωνικούς της εταίρους – μετόχους, εργαζομένους, πελάτες, συνεργάτες και ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία επιδιώκει τη συστηματική επικοινωνία με όλες τις ομάδες συμμετόχων της, την παρακολούθηση και διαχείριση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, τη συνεργασία της με τις τοπικές κοινωνίες σε διάφορα επίπεδα, καθώς επίσης και τη διατήρηση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος.

«Η βράβευση αυτή μας τιμά ιδιαίτερα, καθώς επιβεβαιώνει τις στρατηγικές επιλογές της εταιρίας προς μια βιώσιμη ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον, στους ανθρώπους μας και στην κοινωνία που δραστηριοποιούμαστε. Η ΧΑΛΚΟΡ θα συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή, με στόχο την περαιτέρω προώθηση της υπεύθυνης εταιρικής λειτουργίας, δίνοντας προτεραιότητα στην εφαρμογή δράσεων για το καλό της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου», δήλωσε ο Γιώργος Μαυραγάνης, Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Υπεύθυνος Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΧΑΛΚΟΡ.

Στοιχεία Επικοινωνίας για τα ΜΜΕ:
ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε., κυρία Θάλεια Αγγελίδη, 22620 48864, taggelidi@halcor.vionet.gr

POSTED 06-07-2015