Κορυφαία διάκριση για τη ΧΑΛΚΟΡ στα Business IT Excellence (ΒΙΤΕ) Awards 2016

Απέσπασε Χρυσό βραβείο στην ενότητα «Ειδικές Εφαρμογές για Εταιρίες» στον κλάδο της Μεταποίησης.
H ΧΑΛΚΟΡ αναγνωρίστηκε ως κορυφαία εταιρία στα  Business IT Excellence (ΒΙΤΕ) Awards 2016, αποσπώντας Χρυσό βραβείο στην ενότητα “Ειδικές Εφαρμογές για Εταιρίες», στον κλάδο της Μεταποίησης”.  Το βραβείο έρχεται ως αναγνώριση της τεχνολογικής αριστείας της εταιρίας και στο χώρο της πληροφορικής, αναδεικνύοντας ότι η ΧΑΛΚΟΡ εστιάζει στην καινοτομία και αξιοποιεί στρατηγικά την ψηφιακή τεχνολογία για να ενισχύσει τους επιχειρησιακούς στόχους.
Το έργο που απέσπασε το βραβείο για την εταιρία αφορούσε στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου Program of Projects με αντικείμενο το Advanced Planning and Scheduling (Optimisation) παράλληλα με ένα Manufacturing Execution System (MES) για τη ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. Στόχος του έργου είναι η μεγιστοποίηση της ικανοποίησης των πελατών της εταιρίας με ιδιαίτερο βάρος στη συνέπεια, την ταχύτητα ανταπόκρισης στη ζήτηση, αλλά και στην πληρότητα των υπηρεσιών υποστήριξης των προϊόντων.
Tο Advanced Planning and Scheduling (APS) αναφέρεται στην βελτιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής, κατά την οποία οι πρώτες ύλες και η παραγωγική ικανότητα διατίθενται με το βέλτιστο τρόπο για την ικανοποίηση της ζήτησης. Αντίστοιχα, τα συστήματα MES αποτελούν μηχανογραφημένα συστήματα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία για την παρακολούθηση της μεταποίησης των πρώτων υλών σε τελικά προϊόντα.
H τελετή απονομής των Business IT Excellence (ΒΙΤΕ) Awards 2016, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου στο Divani Apollon Palace & Thalasso στο Καβούρι.  Τα βραβεία διοργανώνουν το περιοδικό netweek της Boussias Communications και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου & Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχουν σκοπό την ανάδειξη έργων Πληροφορικής & Επικοινωνιών για τις επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται από καινοτομία, ευρηματικότητα και στρατηγική προσέγγιση.

Το βραβείο για τη ΧΑΛΚΟΡ παρέλαβε ο κος Πέτρος Κύρου, Development & Planning Manager.
Περισσότερες πληροφορίες, στο: www.businessitawards.gr

O κος Περικλής Τσαχαγέας, APS Projects Manager at Viohalco Group Companies, ο κος Πέτρος Κύρου, Development & Planning Manager, Χαλκόρ και ο κος Νικόλαος Έλληνας, IT Manager, Χαλκόρ.

POSTED 01-07-2016