Σημαντική Διάκριση για τη ΧΑΛΚΟΡ στα Βραβεία Greek Exports Awards 2014

Η εταιρία βραβεύτηκε στην κατηγορία Καλύτερη Βιομηχανία

Η ΧΑΛΚΟΡ απέσπασε το 2ο βραβείο στην κατηγορία ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ κατά τη φετινή απονομή των βραβείων Greek Exports Awards 2014, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2014 στην Αθήνα. Είναι η δεύτερη φορά που η εταιρία βραβεύεται από το θεσμό αυτό, καθώς πέρσι είχε τιμηθεί με το κορυφαίο βραβείο «IASON 2013: Premier Greek Exports Award, Έλληνας εξαγωγέας της χρονιάς». Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της ΧΑΛΚΟΡ ο κ. Νίκος Νικίδης, Product Manager Τμήματος Εξαγωγών από τον κ. Ζαχαρία Μαυρούκα, Γενικό Διευθυντή Βιομηχανικής & Επιχειρηματικής Πολιτικής, Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.

κ. Ζαχαρίας Μαυρούκας και κ.Νίκος Νικίδης

Τα βραβεία Greek Exports Awards απονέμονται στο πλαίσιο του ετήσιου Greek Exports Forum, που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) και την Ethos Media Α.Ε. υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Στόχος των βραβείων είναι η ανάδειξη και επιβράβευση του ελληνικού επιχειρείν, που με τη δραστηριότητα του συμβάλλει ενεργά στην αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ενώ παράλληλα δημιουργεί θέσεις εργασίας και προωθεί βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η ΧΑΛΚΟΡ είναι ένας βιομηχανικός όμιλος με επιτυχημένη δραστηριότητα για περισσότερα από 75 χρόνια, με έντονη εμπορική παρουσία στις αγορές της Ευρώπης, της Ασίας, της Αμερικής, της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής, ενώ κατέχει σημαντικά μερίδια αγοράς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η εταιρία εμπορεύεται προϊόντα έλασης και διέλασης χαλκού, κραμάτων χαλκού και καλωδίων, χαλκοσωλήνες και προϊόντα έλασης από κασσίτερο, με βασικό της κίνητρο τη δέσμευσή της στην ποιότητα και την αειφορία. Η εξαγωγική δραστηριότητα της ΧΑΛΚΟΡ είχε ως αποτέλεσμα το 93% του κύκλου εργασιών της εταιρίας για το 2013 να προέρχεται από πωλήσεις που κατευθύνονταν σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας σημαντικά στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.

Με αφορμή τη διάκρισή αυτή, ο κ. Π.Λώλος, Εμπορικός Διευθυντής της ΧΑΛΚΟΡ δήλωσε: «Η βράβευση αυτή μας τιμά ιδιαίτερα, καθώς επιβεβαιώνει τις στρατηγικές επιλογές της εταιρίας για ανάπτυξη προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, που προτιμώνται για την ποιότητα και την αξιοπιστία τους από κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς ανά τον κόσμο. Η ΧΑΛΚΟΡ θα συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της εξαγωγικής της δραστηριότητας και τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας».

Στοιχεία Επικοινωνίας για τα ΜΜΕ:
ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε., κυρία Θάλεια Αγγελίδη, 22620 48864, taggelidi@halcor.vionet.gr

POSTED 09-12-2014